Huis
10-Persoons-woonkamer (deel 1)
Geen twee, geen vijf, maar TIEN personen wonen in dit huis in Zenderen. Lekker druk, dus. Zo druk, dat vader Laurens en moeder Ellen maar niet weten hoe iedereen tegelijk in één ruimte moet passen. Thomas komt met oplossingen! Dit is deel 1 van de metamorfose.

Laurens en Ellen hebben samen twee zoons. Maar ze hebben ook nog eens een gezinshuis, voor zes andere kinderen. Dat maakt samen tien!

Volle bak 

Als iedereen thuis is, is het een volle boel. Het wil niet altijd lukken om met z'n allen samen in de woonkamer te zitten. Met een andere indeling en wat verbouwing zou dat misschien wel lukken. Daarom gaat Thomas de kamer wat praktischer maken en tegelijk wat extra sfeer geven. Ook de vloer is verouderd, dus daar gaat Thomas ook wat aan doen. 

Hoe dan?

Hieronder zie je het ontwerp voor de nieuwe woonkamer. Door het plafond en de muren strak te stucen creëert Thomas meer eenheid. De nieuwe vloer wordt naadloos. In het midden van de kamer komt een opbergkast, die de ruimte meteen in twee delen splitst: het lounge-gedeelte en het eetgedeelte. Helemaal links zie je een stukje van de barndeur die Thomas maakt om de keuken af te scheiden. De hele woonkamer zal rustige en natuurlijke kleuren krijgen.

Nieuwe vloer

Als de hele kamer is leeggehaald en Thomas de oude vloer er uit heeft gesloopt, kan hij eindelijk beginnen met de opbouw. De oude vloer had naden, waar vuiligheid in bleef zitten. In de nieuwe vloer is geen naad te bekennen. Een stuk praktischer. Het is een vinyvloer die waterdicht en geluiddempend is. Hij is ook nog eens makkelijk te leggen, want je hoeft de delen niet op maat te zagen. De planken krijg je op maat door te snijden en te breken. Thomas bevestigt ook nog witte plinten, die hij vast maakt met een montagelijm. 

De ruimte in tweeën 

Als de muren en het plafond zijn gestuct en Thomas ook twee radiatorombouwen heeft gemaakt, zet Thomas een kast met schuifdeuren in elkaar. Deze heeft hij zelf samengesteld. De kast dient als opbergruimte, maar scheidt ook het eet- met het lounge-gedeelte. 

Schuurdeur naar binnen

Omdat Ellen van een landelijke uitstraling houdt, heeft Thomas iets bedacht. Om de keuken af te sluiten van de woonkamer maakt hij een stoere barndeur. Een schuurdeur dus, maar dan gewoon voor binnen. Hij zet 'm in elkaar met steigerhout en gebruikt een reling waar de deur aan kan 'hangen'. Lees hier hoe je zo'n deur maakt! 

Voor deze week zit het er weer op. Volgende week maakt Thomas de woonkamer af. Hou de site dus in de gaten!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.