Huis
De mooiste hal van het land (deel 2)
In een boerderij in het Flevolandse Swifterbant wonen Joan en Caroline. Aan het huis is de afgelopen jaren veel gewerkt, maar aan één ruimte mag nog wel wat veranderen: de hal. Die wordt alleen als doorgang gebruikt, terwijl Caroline en Joan hier heel graag wat opbergruimte zouden hebben. Een klus voor Thomas!

Vorige week begon Thomas al aan deze hal. Hij transformeerde de trap, die alleen de doorgang als functie had, in een handig opbergmeubel. Hij maakte namelijk een trapkast en in de onderste treden maakte hij lades waar ook weer spullen in kunnen. 

Hippe treden

Ondertussen is de rest van de trap al voor een deel opgeknapt. Er zitten stootborden tussen de treden, de leuning is weggehaald en Thomas heeft tegeltjes met een dessin op de stootborden geplakt. Dat ziet er al heel anders uit! Maar het is nog niet klaar: ook de traptreden gaat Thomas vervangen. Hij gebruikt hiervoor laminaat-overzettreden: die maakt hij dus om de oude treden heen. Precies weten hoe je zoiets doet? Dat zie je hier. 

De wand in 't nieuw

Als het plafond en de wanden zijn gesausd, geeft Thomas de wanden nog een extraatje. Hij schildert het onderste deel ervan met een matte muurverf, en erboven komt een gouden randje. De muurverf is zo ontwikkeld dat 'ie niet gaat glimmen als je 'm schoonmaakt. Hij zal dus altijd mat blijven. 

Opbergen tot in den treure

Een gebrek aan opbergruimte is vanaf nu verleden tijd voor Joan en Caroline. Thomas is namelijk nog niet klaar met het bouwen van kasten. Hij maakt ook nog een niskast, die een beetje uit zal steken; hetzelfde effect als bij de traptreden dus. De achterwand voor deze open kast schildert Thomas goud. De kast bouwt hij vervolgens van eikenhouten planken, iets wat mooi past bij de rest van de hal. Thomas gebruikt een draadloze cirkelzaag. Heel handig, want zo heeft 'ie geen gedoe met snoeren. De kast is niet zo ingewikkeld: hij bestaat uit een staander en 4 liggende planken.  

Opgeruimd staat netjes

Om de wanden helemaal af te werken bevestigt Thomas witte plinten onderaan. Hij maakt ze vast met montagekit, die je eigenlijk voor vanalles en nog wat kan gebruiken. 

Puntje op de i

Aan de hal grenst een groot raam, waardoor Joan en Caroline van het uitzicht kunnen genieten. Om dit extra comfortabel te kunnen doen bouwt Thomas voor hen een zitje. Hij maakt een tafel van eikenhout, met een gouden accent in de vorm van een tafelpoot. Dat goud zie je ook in de rest van de styling terug. 

Het eindresultaat...

Thomas heeft deze hal omgetoverd van vrij loze ruimte tot een stijlvolle plek die superefficiënt is ingedeeld. De hal is nu absoluut niet meer 'alleen een doorgang'. Hier gaat 'ie dan...

.

.

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.