Tuin
Klussen met... Piet Paulusma
Deze week zijn we in het ‘piet’oreske Harlingen bij Piet Paulusma. De bekendste weerman van Nederland woont in een prachtige oude burgemeesterswoning. Dit is ook gelijk de plek vanwaar hij het weer voorspelt, Piet heeft namelijk een eigen weerkamer.

Hij is de hele dag in de weer met het weer zodat jij weet wanneer je wel en niet in je tuin kunt gaan zitten. Maar ook Piet wil wel eens lekker in zijn tuin zitten als hij een zonnetje heeft voorspeld. Zijn huis is helemaal gezellig, en eigenlijk zijn tuin ook, maar daar is nog wel een loos hoekje waar een beuk voor veel schaduw zorgt.

Schaduwhoekje

Dit hoekje is namelijk overschaduwd door de grote beuk. Nu zul je misschien denken, dan haal je die boom toch gewoon weg? Nou die boom is dus wel een monumentale rode beuk uit 1858 en het zou toch zonde zijn als die wordt weggehaald. Daarom gaat Tom samen met Piet wat doen aan het plekje onder de boom om het toch gezellig te maken.  

Windkracht

Onder de boom ligt heel veel blad. Tom en Piet gaan lekker spelen met een bladblazer om de bladeren weg te halen. Zo krijgt het plekje gelijk al een frissere uitstraling.         

Borderbak

De borderbak is gemaakt van rabatdelen. Met deze rabatdelen kun je van alles maken, maar maak je een borderbak? Vergeet dan niet om worteldoek te gebruiken. De bak wordt gevuld met buxus, hortensia’s en lavendel. Deze klassieke planten passen perfect bij de stijl van de woning.

Groen gras

Rond de boom legt Tom een gazonnetje aan, hier kunnen de kleinkinderen van Piet lekker spelen. Hij heeft de grond eerst goed losgeharkt zodat de grasmatten goed kunnen wortelen.   

EINDRESULTAAT

Het saaie schaduwhoekje is verleden tijd en heeft plaatsgemaakt voor een gezellig hoekje dat elk seizoen aan kan. Oan’t sjen!  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.