Tuinkalender
Bekalken
In onze tuinkalender zie je precies wat je op welk moment in je tuin moet doen. Deze maand is het de hoogste tijd voor bekalking.

 De pH-waarde geeft aan wat de zuurgraad van je grond is. Als de pH- waarde van je grond laag is, betekent dat dat je grond een hoge zuurgraad heeft. De ideale pH-waarde van je grond is tussen de 5,5 en 6,5. Bij een te lage pH-waarde, is het verstandig om de grond te bekalken. Bij het bekalken dien je kalkmeststoffen toe te voegen aan je grond.

Periode

De beste tijd om je grond te bekalken is in het najaar. Dit is omdat de stoffen die je hiervoor gebruikt, een aantal maanden nodig hebben om in te werken. Als het niet mogelijk is om deze klus uit te voeren in het najaar, dan kan het nog in het voorjaar. Dan moet er wel een stof gebruikt worden die snel werkt.

Planten

Sommige planten vinden het juist wel heel fijn om in een zure grond te staan. Hierbij kun je denken aan de rhododendrons en de hortensia. Voorbeelden van planten die echt niet van een zure grond houden zijn de vlinderstruik, lavendel en de buxus.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.