Huis
Radiatorbedekker
Heb je thuis nog zo’n saaie witte radiator in je huis hangen en heb je geen geld voor een nieuwe designradiator? Dan kun je ook kiezen voor een kant-en-klare ombouw, waarmee je de radiator geheel bedekt!

Een radiator is meestal geen bijzonder mooi object. Door het plaatsen van een radiatorombouw kun je de radiator netjes wegwerken, zonder dat dit ten koste gaat van de warmteverspreiding. Tevens ontstaat er een mooie vensterbank waarop je bijvoorbeeld nog plantjes en spulletjes kunt zetten. Een ander voordeel van de radiatorombouw is dat het de veiligheid bevordert. De radiator, die erg warm kan worden, is nu namelijk verstopt achter een wandje, waardoor kinderen en dieren zich niet kunnen verbranden. De radiatorombouw is gelukkig niet heet.

Kenmerken
De ombouw is bij Praxis in meerdere modellen verkrijgbaar. Elk model kun je zelf op maat maken, zodat hij altijd om jouw radiator past. Alle ombouwen zijn gemaakt van voorgegrond MDF en kunnen dus in iedere gewenste kleur eenvoudig afgelakt worden. Omdat het strakke, basic ombouwen zijn, is het gemakkelijk om ze te personaliseren en hem verder af te werken naar jouw smaak.

Meetinstructies
Het is belangrijk dat je de radiator juist afmeet, zodat je straks niet met een te kleine ombouw zit. Om erachter te komen wat de hoogte van de ombouw moet zijn, meet je vanaf de grond tot aan de bovenkant van de radiator en tel je hier drie centimeter bij op. Deze paar extra centimeters stimuleren een goede luchtcirculatie. Vervolgens meet je de hele breedte van de radiator op, inclusief alle leidingen en een eventuele thermostaatknop, want deze moeten natuurlijk ook bedekt worden. Tel hier in totaal zes centimeter bij op (dus voor beiden kanten ook drie centimeter extra ruimte). Tot slot meet je voor de diepte de voorzijde van de radiator tot aan de muur op. Ook hier tel je er drie centimeter bij op.

Hoe zet je het in elkaar?
De ombouw bestaat uit losse onderdelen. Je hebt een basisset nodig, een set zijpanelen en een bovenblad.  Voor de radiatorombouw die Thomas gebruikt heeft voor de peuterkamer gelden de volgende paar stappen. Je begint met het op maat zagen van de latten (voor de hoogte) en de planken (voor de breedte). Hierna monteer je de planken aan de twee latten. Wanneer je alle planken hebt vastgeschroefd, plaats je de 2 zijpanelen, die de diepte bepalen, in een molenwiekverband en lijm je deze aan de lat. Om hem extra goed vast te maken gebruik je nog een paar stoelhoeken. Dan is de laatste stap het vastzetten van de bovenkant. Ook hiervoor gebruik je een aantal stoelhoeken.

Tip! Wil je nou iets extra’s doen met je radiatorombouw? Maak dan bijvoorbeeld een extra brede (zit)vensterbank met de radiatorombouw door zelf bredere staanders en een bredere vensterbank te plaatsen. Heerlijk voor een laag raam. Voor de stevigheid is het dan wel belangrijk dat je een extra frame maakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.