Tuin
Moderne wilde bloementuin (deel 1)
Tortelduifjes Dave en Yvonne hebben elkaar ontmoet in de Achterhoek. Nu zij samenwonen en hun huis helemaal naar eigen smaak en stijl is ingericht, is de ‘groene toestand’ achter het huis aan de beurt. Dit is deel 1 van de metamorfose.

Een jaar geleden is het stel ingetrokken in hun eerste koopwoning in Utrecht. Hier hebben zij al heel wat werk verricht, maar de tuin kan nog een opknapbeurtje gebruiken. Dave en Yvonne zouden graag de sfeer van de woonkamer doortrekken naar de tuin. Hiervoor hebben zij al een gloednieuwe vlonder geplaatst, maar de rest kan nog wel een beetje hulp gebruiken.

HOE HET ER NU UITZIET:

HET ONTWERP

Dave en Yvonne zouden graag een gezellige tuin hebben met veel kleur, sfeer en bloemen. Ook vinden zij Marokkaanse tegeltjes en lampionnetjes erg leuk. Over het algemeen willen ze graag een knusse en romantische tuin. Deze wensen worden verwerkt in de nieuwe, weelderige en kleurrijke tuin. De vlonder blijft natuurlijk, maar de tuin wordt aangevuld met nieuwe bestrating, een pergola, een zithoek, groen en er komt ook nog een stuk gras met een nieuwe schuur.  

DE KLUSSEN

De basis

Tom begint met het aanleggen van de basis. Voordat hij gaat bestraten, plant hij de bomen. Dit doet hij om beschadiging op de tegels te voorkomen. Over de betegeling gesproken, die heeft een leuk printje. 

Sedum schuurtje

Achter in de tuin plaatst Tom een nieuw schuurtje mét ecologisch dak. Dit dak is gemaakt van sedumplantjes (vetkruid), wat een isolerende functie heeft en ook nog eens vlinders en bijen aantrekt. Zo staat het schuurtje er het hele jaar kleurrijk bij. 

Pergola met klimplanten

Tom plaatst ook een pergola met klimplanten om een knus plekje te creëren. Deze pergola is gemaakt van kastanjehout. Tom geeft de pergola nog een kleurtje door middel van een groene beits. Dan worden de klimopplanten geplaatst, die ‘Duitse Pijp’ worden genoemd.

Volgende week maakt Tom de tuin af en zie je het eindresultaat van de metamorfose. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.